Cutremur de 7,0 grade pe scara Richter în apropierea Insulelor Solomon

Autor: Mihai Draghici Postat la 18 iulie 2015 141 afişări

Un cutremur de 7,0 grade pe scara Richter produs în apropierea Insulelor Solomon a generat o alertă de tsunami de câteva ore în sudul Oceanului Pacific, dar nu s-au înregistrat valuri mai mari de câteva zeci de centimetri, informează cotidianul The New York Times.

Cutremurul de 7,0 grade a avut loc sâmbătă dimineaţă în sudul Oceanului Pacific, la 75 de kilometri nord-vest de Insula Santa Cruz, parte a Arhipelagului Solomon, şi la 2.200 de kilometri de oraşul australian Brisbane.

Cutremurul nu a fost simţit în Honiara, capitala Arhipelagului Solomon, format din 200 de insule şi având populaţia de 550.000 de locuitori.

În schimb, Centrul pentru alerte din Pacific a emis o avertizare regională de tsunami, care însă nu s-a materializat, valurile generate de mişcarea telurică fiind de doar câteva zeci de centimetri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PACIFIC,
INSULELE SOLOMON,
CUTREMUR
/actualitate/cutremur-de-7-0-grade-pe-scara-richter-in-apropierea-insulelor-solomon-14610050
14610050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.