Curtea de Apel Bucureşti suspendă decizia de majorare de capital social a Aeroporturi Bucureşti

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 ianuarie 2022 94 afişări

Curtea de Apel Bucureşti suspendă decizia de majorare de capital social a Aeroporturi Bucureşti

Franklin Templeton International Services, în calitate de administrator de fond de investiţii alternativ şi administrator unic al Fondului Proprietatea, a declarat că, în urma şedinţei din 13 ianuarie 2022 a Curţii de Apel Bucureşti, a fost admisă cererea formulată de FP şi a depus suspendarea efectelor majorării de capital pentru un teren din aeroportul Băneasa până la soluţionarea irevocabilă a cererii de anulare a AGEA CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB), conform unui document publicat de FP la Bursa de Valori Bucureşti.

Prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) nr. 15 din 26 octombrie 2021 a CNAB, s-a aprobat majorarea capitalului social de la aproximativ 144 de milioane de lei la circa 4,9 miliarde de lei, ca urmare a aportului în natură a statului român cu valoarea terenului din interiorul aeroportului Băneasa.

Fondul Proprietatea considera excesivă majorarea de capital, solicitând aproape un miliard de lei pentru majorare. În cazul contrar, participaţia sa la CNAB ar fi fost diluată de la 20% la 0,7%, ceea ce ar echivala cu o pierdere de 570 de milioane de lei pentru acţionari.

„Această abordare defectuoasă a dus la o supraestimare masivă a valorii terenului de 3,8 miliarde de lei, o valoare care este de 11 ori mai mare decât evaluarea aprobată anterior“, declarau reprezentanţii FP toamna trecută.

La AGA din septembrie, acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat un nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 aprilie 2022. Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea încă din 2010.

Acţiunile FP au un randament de 5% anul acesta, pe un rulaj de 14,2 milioane de lei. Capitalizarea atinge 13,4 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.