Cum se reciclează bijuteriile

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 noiembrie 2019 178 afişări

Gusturile se schimbă în timp, iar bijuteriile elegante dintr-o epocă pot ajunge de nepurtat într-alta, motiv pentru care mulţi bijutieri moderni sunt dispuşi sau chiar îndeamnă posesorii de astfel de articole să le recicleze, scrie The Telegraph.

Cum se reciclează bijuteriile

Spre exemplu, creatoarea americană de bijuterii Polly Wales, cunoscută pentru piesele sale în care nestematele sunt montate direct în aur topit, realizează bijuterii şi cu pietrele aduse de clienţi. Creatoarea britanică Sian Evans „reciclează” în felul său, permiţând clienţilor să plătească cu bijuterii vechi, câtă vreme acestea poartă marcaje care să certifice metalul din care sunt confecţionate, în timp ce designerul Ruth Tomlinson, cunoscută pentru creaţiile sale cu pietre de diverse dimensiuni, realizează bijuterii care încorporează pietrele de pe vechi inele sau cercei. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.