LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Cum să pierzi 1 miliard de dolari într-o singură zi

Autor: Florin Casota Postat la 16 februarie 2017 645 afişări

14 februarie nu a fost o zi bună pentru japonezii de la Nikon ce au pierdut nu mai puţin de 1 miliard de dolari într-o singură zi. Ce s-a întâmplat?

Cum să pierzi 1 miliard de dolari într-o singură zi

Preţul acţiunilor Nikon a scăzut cu 15% pe 14 februarie după ce compania a anunţat pe 13 februarie "pierderi extraordinare" în primele 9 luni ale anului 2016, potrivit Petapixel.com

În această perioadă Nikon a pierdut în jur de 260 de milioane de dolari din cauza, în principal, a ramurii de business cu semiconductori. Investitorii s-au speriat şi acţiunile companiei s-au prăbuşit cu 14,6% scăzând capitalizarea Nikon de la 6,6 miliarde de dolari la 5,6 miliard.

În plus, în noiembrie anul trecut Nikon a anunţat planuri pentru a reduce numărul angajaţilor cu 1000 printr-un program de "pensionare voluntară". Nikon se restructurează, iar japonezii vor să se concentreze mai degrabă pe profit decât pe venituri, însă rămâne de văzut şi dacă vor reuşi. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.