Cum arată locul unde nimeni nu îşi doreşte să ajungă – GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 19 martie 2013 41 afişări

Centrul de detenţie din golful Guantanamo,Cuba, este un loc în care nimeni nu îşi doreşte să ajungă, fiind una dintre cele mai bine păzite închisoare din lume. De curând, gărzile au folosit gloanţele de cauciuc pentru a dispersa o serie de prizonieri care aruncau cu pietre spre turnul de control şi încercau să escaladeze gardul. Acesta nu este singurul caz de abuzuri, au existat mai multe raportări de acest tip de la deschiderea închisorii, în 2002.

Totuşi, închisoarea din Guantanamo este o facilitate guvernamentală în care se acordă multă atenţie detaliilor cum ar fi nutriţia şi recreerea prizonierilor, potrivit Business Insider.

Închisoarea americană a fost înfiinţată după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Iniţial, aceasta trebuia să fie doar un centru de detenţie temporar, un loc unde să fie adunaţi „cei mai răi dintre cei răi“ terorişti, dar după aproape doi ani a fost transformată într-o inchisoare permanentă pentru aceştia.

Sursa: Business Insider

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-locul-unde-nimeni-nu-isi-doreste-sa-ajunga-galerie-foto-10676423
10676423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.