Cum arată cea mai tânără miliardară din lume. De doi ani îşi menţine primul loc în top-ul Forbes

Postat la 14 martie 2018 642 afişări

Alexandra Andresen este cea mai tânără miliardară din lume, la doar 21 de ani.

Potrivit top-ului Forbes, tânăra din Norvegia se află pe primul loc, alături de sora sa Kathrina deţinând 42% din compania familiei sale, Ferd. Averea sa este estimată la 1,4 milioane de dolari, fiind moştenită de la tatăl său, Johan F. Andresen.

Prima oară când a apărut în catalogul Formes a fost în anul 2016 şi, încp de atunci ocupă an de an prima poziţie. Alexandra Andersen şi sora sa se află pe locul 1475 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Familia lor şi-a construit averea în industria tutunului, stră-stră-străbunicul tinerelor înfiinţând cea mai mare companie producătoare de ţigări din Norvegia.

Compania a fost vândută în 2005 pentru 500 de milioane de dolari, bani care au fost investiţi în proprietăţi şi în diferite fonduri hedge. Doi ani mai târziu, tatăl lor le-a dăruit celor două fiice 80% din acţiunile companiei Ferd Holdings, scrie Realitatea TV.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.