Cum a schimbat pandemia lupta start-up-urilor pentru finanţare

Autor: Andra Stroe Postat la 13 octombrie 2020 79 afişări

Cum a schimbat pandemia lupta start-up-urilor pentru finanţare

Pe 15 octombrie, cele 16 echipe finaliste în cadrul programului Innovation Labs 2020 vor participa la  finala concursului, Demo Day – Space Edition, în transmisiune live din studio, la ora 18:00. La finală vor participa echipe din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

În cadrul evenimentului, cele 16 echipe finaliste, alese în cadrul finalelor locale şi semifinalelor naţionale din întreaga generaţie de 74 de startup-uri ce au trecut prin programul Innovation Labs 2020, vor susţine o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în faţa partenerilor, a reprezentanţilor media şi a potenţialilor investitori. Acestea concurează pentru cele patru premii Innovation Labs de anul acesta: Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Produs, Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Business, Premiul Innovation Labs pentru Scale-up-ul Anului, Premiul Innovation Labs pentru Start-up-ul Anului. „De asemenea, cei cinci partenerii principali ai programului, Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, OMV Petrom şi Atos vor oferi premiile speciale Innovation Labs, a căror selecţie va fi realizată pe baza criteriilor proprii din cadrul companiilor”, notează reprezentanţii programului.

Pe parcursul anului 2020, ca parte a noii normalităţii, Innovation Lab şi-a schimbat durata de la 10 săptămâni la 7 luni, iar structura săptămânală a workshop-urilor practice şi a cursurilor a fost transferată în totalitate în online. Evenimentul de verificare Boost Day s-a transformat într-o serie de Pitch Evenings, pe parcursul programului, în care echipele au prezentat produsul în faţa mentorilor şi colegilor, pentru a putea primi feedback. „Modul nou de lucru din mediul virtual a reuşit să aducă beneficii pentru program, precum posibilitatea acomodării unui număr mai mare de participanţi în cadrul activităţilor, fără limite logistice, o mai mare disponibilitate a mentorilor, o receptivitatea mai mare a comunităţii la nevoia de sprijin către start-up-uri, dar şi o responsabilizare activă a participanţilor”, spun reprezentanţii programului.

De-a lungul celor 8 ani de activitate, Innovation Labs a susţinut peste 380 de start-up-uri tehnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schimbare,
finantare,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.