Cum a reuşit un om de afaceri să îşi mărească valoarea acţiunilor cu 6.567%

Autor: Mircea Nica Postat la 24 mai 2019 109 afişări

Compania Block.one, specializată în soluţii de blockchain şi tranzacţionare de criptomonede, intenţionează să răscumpere 10% din acţiunile sale printr-o tranzacţie privată.

Cum a reuşit un om de afaceri să îşi mărească valoarea acţiunilor cu 6.567%

Drept urmare, investitorii iniţiali ai proiectului vor înregistra un câştig de până la 6,567% din investiţiile iniţiale. Acest lucru se traduce în 6.6 milioane de dolari pentru un pachet de acţiuni în valoare de 100.000 dolari.

 

Conform pieţei, compania are acum o valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari. Co-fondatorul PayPal Peter Thiel, precum şi miliardarul Jihan Wu de la Bitmain, vor profita la maximum de buyback. În plus, alţi investitori notabili, cum ar fi Louis Bacon şi Alan Howard, vor avea, de

asemenea, încasări mari. 

 

Răscumpărarea a 10% din acţiuni plasează valoarea companiei la aproximativ 2,3 miliarde de dolari, în creştere de la o valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari în 2017. Preţul de răscumpărare este de aproximativ 1.500 de dolari pe acţiune, în comparaţie cu 22,50 de dolari plătiţi de investitori.

 

Oferta de răscumpărare are loc la mai puţin de un an după o primă ofertă de răscumpărare a acţiunilor, în care Block.one a căutat să achiziţioneze 15% din acţiunile sale care se plasau la un preţ de 1.200 de dolari fiecare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.