Cum a devenit o găină de cauciuc vedetă NASA - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 06 noiembrie 2012 107 afişări

Misiunile Nasa întâmpină dificultăţi la capitolul popularitate, aşa că experţii s-au gândit la o soluţie neobişnuită: o găină de cauciuc. Camilla Corona a devenit mascota Observatorului Solar al Nasa(Solar Dynamics Observatory SDO) şi subiectul principal al discuţiilor despre proiectele ştiinţifice ale SDO, potrivit weird. com.

Camilla a avut până acum misiuni asemănătoare cu cele ale unui astronaut obişnuit: a zburat de cinci ori în straturile superioare ale atmosferei într-un balon cu aer cald şi a călătorit în jurul lumii participând la conferinţe pe tema spaţiului, intalniri ştiinţifice - atât reale, cât şi în mediul virtual.

Găina a făcut faţă cu brio programului intens de blogging, tweeting şi călătorii, toate acestea culminând cu un zbor spre Staţia Spaţială Internaţională, programat în 2014. Scopul misiunilor Camillei se regăseşte în aducerea în conştiinţa unui public cât mai mare importanţa misiunilor NASA; în informarea şi educarea acestuia în ce priveşte proiectele SDO. Iar succesul găinii de cauciuc a fost observat nu doar în rândul publicului nefamiliarizat cu aceste proiecte, dar şi în cel al astronauţilor şi oamenilor de ştiinţă. Motiv pentru care putem spune că puţină strategie în ce priveşte social media şi un surplus de personalitate pot să te ducă departe, la propriu.

Astronautul Reid Wiseman, din expediţia 40-41 programată pentru luna mai a anului 2014 o ajută pe Camilla în demersurile de a ajunge în spaţiu: "Sper să o duc pe Staţia Spaţială Internaţională şi să-i ofer o privelişte frumoasă" a declarat acesta într-un interviu de la Centrul Cosmonauţilor Yuri Gagarin din Rusia unde se antrenează pentru expediţie.

Ideea inedită de informare a publicului despre proiectele SDO în social media prin Camilla au început în 2009 pornind de la o glumă între angajaţi. Mascota s-a transformat apoi într-un excelent profesor, popularitatea câştigată în scurt timp - 6.500 de followeri pe Twitter implicaţi în discuţii ştiinţifice complexe fiind cel mai bun argument în acest sens.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
găină de cauciuc,
NASA,
vedetă
/actualitate/cum-a-devenit-o-gaina-de-cauciuc-vedeta-nasa-galerie-foto-10278441
10278441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.