Cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Postat la 12 septembrie 2023 461 afişări

Cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat în premieră cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Şeful de la Finanţe a vorbit de creşterea pensiilor românilor şi a vehiculat un procent, însă a precizat că răspunsul final va fi dat de coaliţia de guvernare.

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. ” a spus acesta.

”În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, marţi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Marcel Boloş a precizat că noua majorare ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

În ceea ce priveşte pensiile speciale, acestea ar urma să fie impozitate cu 20-25%, a mai precizat Boloş.

„Impozitarea cu 20%-25% a pensiilor speciale, să zicem, dar procentul îl definim prin calcule de sustenabilitate pe care le facem.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
crestere,
ministrul finantelor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.