CSR 2023. Poftă de sănătate. Antrenament pentru stare de bine

Autor: Andra Stroe Postat la 13 noiembrie 2023 28 afişări

CSR 2023. Poftă de sănătate. Antrenament pentru stare de bine

Motivaţie:

Programul „Poftă de sănătate. Antrenament pentru stare de bine” este organizat de Edenred, în parteneriat cu Asociaţia ZI de BINE, şi se subscrie EduFOOD, direcţia strategică pentru 2023-2026, în România, a programului FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), cel mai mare proiect european public-privat lansat şi coordonat de Edenred în 2009, activ în 11 ţări UE, inclusiv în România. Programul, care ţinteşte elevii din ciclul liceal, este organizat ca o competiţie interactivă şi nonformală adresată elevilor de liceu, pe parcursul căreia elevii învaţă despre nutriţie, mişcare şi educaţie emoţională, iar obiectivul este de a facilita învăţarea apetitivă de obiceiuri sănătoase la adolescenţi, ca bază pentru o viaţă echilibrată şi armonioasă.

Descrierea proiectului:

Începând cu luna aprilie 2023, timp de două luni, 200 de elevi, împărţiţi în echipe de 30-50 participanţi, de la cinci licee din Bucureşti (Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gh.Airinei", Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc", Colegiul Economic „Viilor”, Colegiul Naţional „Matei Basarab", Liceul cu program sportiv „Mircea Eliade”) au participat la o serie de activităţi interactive, în cadrul cărora şi-au testat cunoştinţele prin provocări gamificate, urmate de o probă finală pentru a câştiga marele premiu pentru liceul lor – dotarea cu echipamente, în valoare de 30.000 euro, specifice nevoilor fiecărei şcoli. Activităţile interactive au fost gândite sub forma a patru categorii tematice, mentorate de câte un trainer specializat, care a construit activităţi specifice de învăţare: chef Liviu Lambrino, bucătar cu experienţă, trainer şi formator pentru bucătarii profesionişti, a coordonat activităţile din categoria „Gătit şi alimentaţie sănătoasă”, Diana Voican, medic pediatru specializat în nutriţie, i-a învăţat pe elevi cum să creeze farfurii echilibrate şi delicioase în cadrul activităţilor din categoria „Bazele nutriţiei”, Radu Restivan, fondatorul comunităţii de alergare 321sport, a fost mentorul elevilor pentru activităţile din categoria „Mişcare şi sport”, iar psihoterapeutul Ancuţa Coman-Boldişteanu a coordonat activităţile din categoria „Coaching emoţional”. Competiţia finală a constat într-o probă practică de nutriţie, în cadrul căreia elevii au realizat o farfurie echilibrată, pe o temă specifică, urmată de un test de nutriţie, cu întrebări despre conceptele de bază din nutriţie, şi o probă practică de mişcare, sub forma unei curse cu obstacole. Investiţia s-a ridicat la 80.000 de euro.

Rezultate:

Proiectul a avut impact asupra unui număr de 200 de elevi de la cinci licee din Bucureşti. Programul Poftă de sănătate. Antrenament pentru stare de bine urmăreşte învăţarea apetitivă, printr-un format interactiv şi nonformal, în cadrul căruia elevii învaţă despre nutriţie, mişcare şi educaţie emoţională. Mai mult, echipa câştigătoare a primit 30.000 de euro, constând în echipamente şi dotări pentru şcoală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.