CSM a aprobat percheziţii la Parchetul Tribunalului Ialomiţa şi la casa procurorului şef

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 21 ianuarie 2014 58 afişări

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat percheziţii la domiciliul procurorului şef de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, precum şi la biroul acestuia din instituţie, desfăşurate marţi de DNA, magistratul urmând să fie adus la Bucureşti pentru audieri.

"În şedinţa de luni Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia domiciliară şi la sediul parchetului a învinuitului Cristian Hristescu - prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Slobozia", se arată într-un comunicat de marţi al instituţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că "se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către un magistrat procuror de la o unitate de parchet din Slobozia". Surse judiciare au arătat iniţial că este vorba despre şeful Parchetului Judecătoriei Slobozia, informaţie infirmată ulterior.

Prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupţie pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracţionale din Ialomiţa, condusă de Victor Dinescu, zis "Vivi", spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relaţii de prietenie cu Victor Dinescu.

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la locuinţa magistratului dar şi în biroul acestuia din Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa iar în urma percheziţiilor au ridicat documente relevante pentru acuzaţiile ce i se aduc procurorului Hristescu.

Magistratul va fi adus la DNA central împreună cu alte aproximativ 20 de persoane pentru audieri în cazul de corupţie în care este acuzat că prin presupuse fapte de corupţie ar fi ajutat o grupare infracţională din Ialomiţa, au mai spus sursele citate.

Acţiunea procurorilor este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROCUROR,
INTERLOP,
CORUPŢIE
/actualitate/csm-a-aprobat-perchezitii-la-parchetul-tribunalului-ialomita-si-la-casa-procurorului-sef-11939672
11939672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.