Crossed Grain, simbolul care certifică produsele fără gluten, introdus pe piaţa din România

Postat la 16 mai 2019 174 afişări

Pacienţii cu boală celiacă sau cu intoleranţă la gluten vor avea acces mai uşor la alimente sigure, produse local, certificate standardizat şi cu preţuri adaptate pieţei naţionale, în urma lansării în România a certificării produselor fără gluten, marcată prin simbolul Crossed Grain.

Crossed Grain, simbolul care certifică produsele fără gluten, introdus pe piaţa din România

„Produsele marcate cu acest simbol asigură achiziţia unui produs 100% sigur, atât pentru persoanele care suferă de boala celiacă, dar şi pentru cei care ţin o dietă fără gluten pentru că aşa au ales, chiar dacă nu au o problemă medicală. Este o certificare complexă, care verifică şi auditează toate etapele din procesul de producţie, ambalare şi distribuţie a alimentelor fără gluten”, a declarat Iuliana Roibu Bonoiu, preşedinte şi director executiv al Asociaţiei Române pentru Intoleranţă la Gluten (ARIG), în contextul marcării, pe 16 mai, a Zilei mondiale a intoleranţei la gluten.

Sistemul de licenţiere CGT (Crossed Grain Trademark) este gestionat de asociaţiile naţionale membre ale Asociaţia Societăţilor Europene de Celiachie (AOECS), care reuneşte 37 de asociaţii membre de pe teritoriul Europei, dând dreptul producătorilor şi retailerilor să folosească simbolul Crossed Grain pe produsele lor. În România, ARIG este singura asociaţie naţională de pacienţi cu boală celiacă acreditată de AOECS.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
produse,
simbol,
romania,
piata,
introducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.