COVID-19 în lume. Care sunt ţările fruntaşe la creşterea numărului de cazuri de infectare

Postat la 29 iunie 2020 321 afişări

COVID-19 în lume. Care sunt ţările fruntaşe la creşterea numărului de cazuri de infectare

Pandemia de COVID-19 afectează preponderent ţările sărace, cu infrastructură slabă şi economie precară, dar şi pe cele care nu ţin cont de măsurile de prevenţie, spun specialiştii.

Topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus este deschis de către Statele Unite. La polul opus, Noua Zeelanda este ţara cu cele mai puţine cazuri noi.

Zece milioane de cazuri. Acesta este numărul de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, înregistrat luni, 29 iunie. Mai exact, 10,249,741 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că întreaga lume se află într-o fază critică a pandemiei, pe fondul relaxării măsurilor de protecţie şi a testării limitate pentru coronavirus. Spre exemplu, bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit 500.000, duminică, reletează Reuters.

În multe ţări din Europa de Vest şi Asia, virusul pare că este încă ţinut sub control, în timp ce în alte zone ale lumii, numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta.

În primele trei luni de la apariţia noului coronavirus, un milion de oameni s-au infectat. În doar opt zile, numărul lor s-a dublat. Mai mult, reprezentanţii unor ţări din America Latină spun că aceste cifre ar fi doar „vârful iceberg-ului”, în condiţiile în care acestea reflectă doar cazurile testate pozitiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
infectare,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.