Coşmarul vizelor SUA îi obligă pe afacerişti să facă businessuri de milioane de dolari pe vapor - GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Matei Postat la 28 septembrie 2012 61 afişări

O companie tânără din Silicon Valley pe nume BlueSeed vrea să transforme o navă de croazieră într-un centru plutitor de afaceri care va găzdui firme tinere producătoare de tehnologii la numai 20 de km de coasta nordică a Californiei, potrivit BBC.

Astfel, conceptual BlueSeed de vas-insulă plutitor va găzdui găzdui firme tinere producătoare de tehnologii atrase de fapul că, fiind vorba despre apele internationale, accesul la bord nu va necesita viză, iar intâlnirile se vor desfăşura în apropiere de Silicon Valley.

Mai mult de 700 de tineri antreprenori şi-au exprimat deja interesul de a lucra pe vaporul care va oferi, pe lângă un mediu de afaceri, cazare şi servicii recreaţionale.

Ideea a venit după ce o serie de afacerişti care au întâmpinat probleme la obţinerea vizei de vizitator pentru întâlnirile de afaceri de pe teritoriul SUA, potrivit spuselor lui DarioMutabdzija, preşedinte BlueSeed.

Un exemplu este al celor de la Music - X - doi antreprenori care conduc o companie în industria muzicală : unul dintre ei se află în Brazilia şi are dificultăţi de fiecare dată când vine în America pentru a se ocupa de afacere alături de partenerul lui american.

O astfel de insulă de afaceri este legală, potrivit declaraţiilor pentru BBC ale lui Gali Gordon, avocată: "Cât timp toată munca în domeniul producţiei rămâne offshore, iar antreprenorii vin pe continent pentru a participa la întâlniri, acest lucru este legal."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Silicon Valley,
BlueSeed,
tehnologii
/actualitate/cosmarul-vizelor-sua-ii-obliga-pe-afaceristi-sa-faca-businessuri-de-milioane-de-dolari-pe-vapor-galerie-foto-si-video-10134207
10134207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.