Coşmarul prin care trece o româncă din Focşani care riscă să-şi piardă copilul în favoarea unui cetăţean britanic

Postat la 05 august 2019 57 afişări

O româncă riscă să-şi piardă copilul în urma unor procese intentate de un cetăţean britanic. Acesta este tatăl natural al băiatului de doi ani şi, deşi nu şi-a recunoscut copilul, vrea să obţină custodia minorului. Cazul este în atenţia a numeroase instituţii din Marea Britanie şi România.

Coşmarul prin care trece o româncă din Focşani care riscă să-şi piardă copilul în favoarea unui cetăţean britanic

Povestea Dianei seamănă, până la un punct, cu poveştile altor români plecaţi peste mări şi ţări.

În 2013, focşăneanca de 30 de ani a ajuns în Marea Britanie, reuşind să obţină un contract de muncă în domeniul IT. Doi ani mai târziu, ea a întâlnit un cetăţean englez cu care a început o relaţie fără să ştie ce va urma. În primăvara anului 2016, românca a aflat că este însărcinată şi ceea ce trebuia să fie o veste bună s-a transformat într-un coşmar. Prin diferite ameninţări, tatăl a convins-o să facă avort. Apoi, în toamna aceluiaşi an, Diana a rămas din nou însărcinată, fără ca tatăl să fie informat. Acesta a aflat câteva luni mai târziu şi a devenit violent.

„În decembrie 2016 a aflat. El devenise foarte violent, îmi era frică de el, de aceea nici nu i-am spus. Când a aflat, m-a lovit în burtă, am fost la spital, dar nu am depus plângere deşi m-au vizitat Serviciile Sociale şi Poliţia. Dacă aş fi depus plângere ar fi fost tentativă de omor asupra copilului, nu am dorit ca tatăl copilului să ajungă în închisoare. În plus, am tot sperat că se va schimba”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Diana.

Diana a vrut să nască în România, însă problemele medicale au împiedicat-o să călătorească cu avionul. Ca urmare, Matteo a apărut pe lume la Londra, în vara anului 2017. Pe certificatul de naştere scrie că este cetăţean român, iar în dreptul tatălui nu apare nici un nume deoarece acesta nu a dorit să-l recunoască. Mai mult chiar, mama povesteşte că bărbatul nu a stat acasă decât în prima săptămână după naştere, părinţii Dianei fiind cei care au venit din România ca să o ajute.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
marea britanie,
cetatean,
romanca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.