Coronavirusul ameninţă să devină o problemă mondială: Nigeria a raportat primul caz de infecţie

Autor: Marinela Sarbu, Ana Petrescu Postat la 28 februarie 2020 334 afişări

Coronavirusul ameninţă să devină o problemă mondială: Nigeria a raportat primul caz de infecţie

Un cetăţean italian, care lucrează în Nigeria şi s-a întors de la Milano în urmă cu trei zile, a devenit primul caz de coronavirus din această ţară africană, potrivit agenţiei Reuters.

Infecţia a fost confirmată de Laboratorul de Virologie al Spitalului de predare a Universităţii Lagos, parte a reţelei de laboratoare a Centrului nigerian pentru controlul bolilor.

"Este primul caz care a fost raportat în Nigeria de la începutul focarului din China în ianuarie", a declarat ministrul Sănătăţii nigerian Osagie Emmanuel Ehanire.

„Pacientul este stabil din punct de vedere clinic, fără simptome grave”, a precizat acesta, care a adăugat că autorităţile au consolidat măsurile pentru a controla extinderea bolii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au scris pe Twitter că bărbatul se află în Lagos, cel mai mare oraş din cea mai populată ţară din Africa, cu o populaţie de aproximativ 20 de milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nigeria,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.