Coreea de Sud a testat o rachetă care poate atinge orice punct din Coreea de Nord

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 iunie 2015 179 afişări

Coreea de Sud a testat miercuri o nouă rachetă, care poate atinge orice punct al teritoriului Coreei de Nord, anunţă preşedintele sud-coreean, Park Geun-Hye, citat de Reuters.

Un nou acord cu Statele Unite permite Coreei de Sud să extindă până la 800 de kilometri raza de acţiune a rachetelor balistice.

Preşedintele Park Geun-Hye a efectuat o vizită rară la baza de rachete balistice în care a fost efectuat testul.

"Testul demonstrează suplimentarea capabilităţilor balistice care pot lovi rapid şi precis Coreea de Nord în cazul unui act de agresiune sau al provocărilor", a comunicat Preşedinţia Coreei de Sud.

Testul sud-coreean a fost efectuat la o lună după ce regimul stalinist de la Phenian a testat o rachetă balistică lansată de la bordul unui submarin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
COREEA DE NORD,
/actualitate/coreea-de-sud-a-testat-o-racheta-care-poate-atinge-orice-punct-din-coreea-de-nord-14396361
14396361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.