Coreea de Nord anunţă că 800.000 de persoane s-au oferit voluntar pentru a lupta împotriva SUA

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 martie 2023 622 afişări

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 de cetăţeni s-au oferit voluntar să se înroleze sau reînroleze în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a relatat sâmbătă un ziar de stat nord-coreean, citat de Reuters.

Aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat, doar vineri, dorinţa de a se înrola sau de a se reînrola în armată pentru a contracara Statele Unite, a relatat ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul în creştere al tinerilor de a se înrola în armată este o demonstraţie a voinţei de nezdruncinat a tinerei generaţii de a elimina fără milă maniacii războiului care fac eforturi pentru a elimina ţara noastră socialistă”, a scris publicaţia.

Articolul survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală, ca răspuns la exerciţiile militare în desfăşurare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat racheta balistică intercontinentală în marea dintre Peninsula Coreeană şi Japonia, joi, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreei de Sud să zboare la Tokyo pentru un summit în care s-au discutat modalităţi de a contracara Nordul înarmat nuclear.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
voluntari,
armata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.