Coreea de Nord ameninţă cu acţiuni „fără precedent” din cauza exerciţiilor SUA-Coreea de Sud

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 februarie 2023 37 afişări

Coreea de Nord ameninţă cu acţiuni „fără precedent” din cauza exerciţiilor SUA-Coreea de Sud

Coreea de Nord a ameninţat vineri că va da „răspunsuri puternice, constante şi fără precedent" dacă SUA şi Coreea de Sud vor continua exerciţiile militare din regiune, potrivit Reuters.

Ameninţarea a fost formulată de Ministerul de Externe din Coreea de Nord care a transmis o declaraţie preluată de presa de stat.

Ministerul a mai spus că va lua în considerare acţiuni militare suplimentare dacă reprezentanţii Consiliului de Securitate al ONU, „sub influenţa Statelor Unite”, vor continua să exercite presiuni asupra Phenianului.

Declaraţia a fost făcută în timp ce Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru exerciţii militare anuale, ca parte a strategiei de a contracara ameninţările militare din ce în ce mai mari ale Coreei de Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de sud,
exerciţii coreea de nord,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.