”Copilul meu nu merge la o grădiniţă de stat. Nu va merge nici la o şcoală de stat. Cu orice sacrificiu, câtă vreme statul face toate eforturile ca să îmi îndobitocească fata"

Postat la 05 septembrie 2017 1557 afişări

Toată lumea este de acord că sistemul de educaţie este la pământ, trebuie reformat, dar principala grijă a ministerului Educaţiei a fost să scoată un manual de sport care te învaţă cum să … mergi. Nici grădiniţele nu o stau mai bine, povesteşte o mămică pe Facebook.

Pe Facebook Oana Dobre-Dimofte a scris: ”Copilul meu nu merge la o grădiniţă de stat. Nu va merge nici la o şcoală de stat. Cu orice sacrificiu, câtă vreme statul face toate eforturile ca să îmi îndobitocească fata, noi o să facem toate eforturile să nu îl lăsăm.

În urmă cu câteva minute, am primit pe mail Codul de conduită al grădiniţei la care merge Erica şi al şcolii în care va continua, după grădiniţă.

Nu o să dau numele, şcolii, nici în public nici în privat, ca să nu-i tune cuiva prin cap că vreau să îi fac reclamă. Dar o să postez aici câteva fragmente, că poate or înţelege mai mulţi că ASTA e abordarea pe care o merită copiii noştri. Sau cel puţin cea pe care cred că o merită copilul meu. Şi vorbesc doar de nişte repere minimale, pe scheletul acestui cod de conduită se construieşte o întreagă paradigmă complexă. Una funcţională, pentru că rezultatele respectivei şcoli sunt excelente.

Şi totuşi, ceea ce se întâmplă în Educaţia de stat va continua să mă înspăimânte. Pentru că fii-mea va creşte într-o societate determinată majoritar de produsul sistemului de stat! Şi dacă societatea noastră de azi arată aşa, una determinată de o Educaţie cu manuale de sport şi de urgenţă nici nu am nervi să îmi imaginez cum va arăta!”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.