Conducerea Parlamentului a decis demiterea directorului AEP de la departamentul controlului partidelor/ Opoziţie: Este un abuz al PSD

Postat la 28 februarie 2019 26 afişări

Birourile reunite ale Parlamentului au aprobat, joi, destituirea directorului general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a AEP, Toma-Bogdan Costreie. Deputatul USR, Stelian Ion, a afirmat că decizia este „un abuz” al PSD.

Conducerea Parlamentului a decis demiterea directorului AEP de la departamentul controlului partidelor/ Opoziţie: Este un abuz al PSD

Pe data de 3 octombrie 2018, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost sesizate de Birourile permanente în vederea întocmirii unui raport în privinţa a trei persoane încadrate în categoria înalţilor funcţionari publici parlamentari din cadrul Autorităţii Electorale Permanente: Gabriel-Constantin Saucă, Cristian-Alexandru Leahu, Toma-Bogdan Costreie.

 

Astfel, pe 26 februarie a.c., Comisiile juridice au stabilit să acorde aviz favorabil pentru destituirea din funcţia publică a înalţilor funcţionari publici din cadrul AEP a lui Toma-Bogdan Costreie, având funcţia de director general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

 

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, ulterior şedinţei Birourilor Permanente reunite că decizia are legătură cu controlul declanşat la AEP cu privire la modul în care a cheltuit PSD subvenţia pentru partide şi că prin hotărârea aceasta a fost comis „un abuz”.

 

„Azi (joi - n.r.) s-a mai consumat un episod de prost gust marca PSD în Birourile permanente reunite, este legat de faptul că după controlul declanşat de AEP la PSD, acest partid a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcţionarii care au început acel control. Azi (joi - n.r.) a fost vorba în Birourile permanente reunite despre destituirea persoane care ocupă funcţia de director în cadrul AEP, responsabil pe partea de controale ale finanţării partidelor politice.

 

În mod absolut nelegal, s-a scornit retroactiv un aşa zis motiv că acea persoană nu ar fi avut o declaraţie de neapartenenţă la vreun partid politic deşi nu i-a fost cerută niciun moment această declaraţie şi nu a fost chemat niciodată să dea explicaţii cu privire la acest lucru, deci este clar un abuz. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aep,
control,
partide,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.