Companiile din Emiratele Arabe Unite intenţionează să testeze hidrogenul verde pentru producţia de oţel

Autor: Daniel Belu Postat la 27 noiembrie 2023 25 afişări

Companiile din Emiratele Arabe Unite intenţionează să testeze hidrogenul verde pentru producţia de oţel

Cea mai mare companie de energie regenerabilă din Emiratele Arabe Unite şi cel mai mare producător de oţel se vor asocia într-un proiect pilot pentru a produce metalul folosind hidrogenul verde ca sursă de energie, conform Bloomberg.

Masdar şi Emirates Steel Arkan intenţionează să înceapă proiectul de testare în 2024, potrivit unui comunicat. Proiectul va extrage fierul din minereul de fier în procesul de fabricare a oţelului folosind hidrogen verde în loc de gaz natural.

Hidrogenul verde este produs din surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană sau solară. Companiile instalează electrolizoare, o componentă cheie în producerea hidrogenului, la instalaţiile Emirates Steel Arkan din Abu Dhabi, potrivit comunicatului. Fabricarea oţelului produce aproximativ 8% din emisiile globale de dioxid de carbon, potrivit comunicatului.

Emiratele Arabe Unite au fost primul producător de petrol din Orientul Mijlociu care a declarat un obiectiv net zero. Rolul ţării ca gazdă a celei mai importante conferinţe anuale privind clima din lume, COP28, care începe la sfârşitul acestei luni, a fost criticat de ecologişti, deoarece petrolul rămâne un element central al economiei sale. De asemenea, ţara face investiţii mari pentru a creşte şi mai mult capacitatea de producţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.