Companiile care te lasă să vinzi sau să cumperi zile de concediu

Autor: Ioana Matei Postat la 05 iulie 2013 1303 afişări

Dacă faceţi parte din rândul celor care au nevoie de mai mult timp pentru plajă sau, dimpotrivă, aveţi prea multe zile de vacanţă în schimbul cărora aţi prefera să primiţi bani, s-a găsit soluţia care să satisfacă ambele categorii.

Companiile care te lasă să vinzi sau să cumperi zile de concediu

Unele companii din SUA permit angajaţilor să cumpere şi să vândă din zilele de concediu, potrivit cnbc.com. Un studiu făcut de Societatea pentru managementul resurselor umane au descoperit că 9% dintre companiile americane permiteau angajaţilor să îşi vândă zilele de concediu în timp ce 5% dintre acestea permiteau cumpărarea de zile suplimentare de concediu. 

Nora Kouba, responsabil de maşinile companiei din construcţii USG Corp. din Chicago, este un exemplu de astfel de angajat: Ea obişnuia să cumpere o săptămână de concediu în plus pe perioada verii, dar acum a ajuns să facă parte din cea de a doua categorie, care îşi vinde zilele de concediu. “Îmi plăcea să am o săptămână liberă în plus, dar acum îmi plac şi banii suplimentari care vin din zilele de concediu la care am renunţat, a declarat Kouba. USG permite celor 9.000 de angajaţi din toată lumea să cumpere sau să vândă până la o săptămână de concediu.

O companie texană permite vacanţele flexibile ale angajaţilor de 15 ani. Aici, ei pot să îşi ia până la cinci zile de vacanţă suplimentare. “Costurile pentru concediul suplimentar este împărţit în salariile din tot anul şi nici nu se simt”, observă Sandi Winant, un angajat de 24 de ani la compania de servicii financiare USAA. Flexibilitatea acestui program permite angajaţilor să îşi programeze timpul liber cu suficient timp înainte, aspect care este de ajutor pentru companii, pentru care situaţia nefavorabilă este cea în care angajaţii  îşi iau zile libere anunţate cu puţin timp înainte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timp liber,
concediu,
angajati,
vacanta,
bani,
companii
/actualitate/companiile-care-te-lasa-sa-vinzi-sau-sa-cumperi-zile-de-concediu-11092948
11092948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.