Compania Google ar putea fi dată în judecată în scandalul fotografiilor nud ale celebrităţilor

Autor: Bogdan Enache Postat la 03 octombrie 2014 175 afişări

Un avocat care reprezintă mai multe vedete feminine ale căror fotografii private au fost publicate online de piraţii informatici a spus că va da în judecată compania Google pentru că nu a îndepărtat imaginile furate de pe site-urile sale.

Martin Singer, un avocat din industria de divertisment, a declarat, miercuri, că Google "face milioane şi profită de pe urma victimizării femeilor" şi ar putea să plătească daune de peste 100 de milioane de dolari, potrivit New York Post, ce a publicat o scrisoare a acestuia, care nu spunea însă ce vedete reprezintă.

Google "ştie că imaginile piratate sunt proprietatea cuiva, sunt fotografii şi videoclipuri intime şi confidenţiale, obţinute pe căi ilegale şi publicate de nişte brute perverse care încalcă dreptul la viaţă privată şi minima decenţa umană", a mai spus Singer, potrivit cotidianului american.

Avocatul nu a putut fi contactat pentru a confirma scrisoarea.

Martin Singer a spus că a trimis Google mai multe informări despre încălcarea legii privind drepturile asupra conţinuturilor digitale (Digital Millennium Copyright Act), care cere furnizorilor de internet să îndepărteze materialele asupra cărora cineva are drepturi de autor, la cererea proprietarului.

Avocatul a spus că, în timp ce alte platforme online, cum ar fi Twitter Inc., au dat curs cererilor şi au şters fotografiile, Google continuă să le afişeze în rezultatele căutărilor şi le găzduieşte pe platforma YouTube şi pe reţeaua sa de bloguri.

Singer a cerut Google îndepărtarea imediată a tututor imaginilor ofensatoare, dar a precizat că Google trebuie să păstreze informaţii legate de aceste imagini, "pentru a fi folosite legat de plângerile aflate în curs sau viitoare".

"Am îndepărtat zeci de mii de fotografii, la câteva ore după ce am primit o solicitare, şi am dezactivat sute de conturi", a spus compania Google într-o declaraţie.

De la începutul lui septembrie, numeroase fotografii private, unele nud, ale unor vedete ca Jennifer Lawrence, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Rihanna şi Kim Kardashian, au fost afişate pe internet după ce conturile iCloud ale acestora au fost sparte, iar imaginile intime au fost publicate pe site-urile 4Chan şi Reddit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOOGLE,
FOTOGRAFII NUD,
PROCES
/actualitate/compania-google-ar-putea-fi-data-in-judecata-in-scandalul-fotografiilor-nud-ale-celebritatilor-13363153
13363153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.