Comisia Europeană, despre cazul Greciei: Apartenenţa unei ţări la zona euro este "irevocabilă"

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 ianuarie 2015 449 afişări

Apartenenţa unei ţări la zona euro este "irevocabilă", afirmă purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, ca reacţie la dezbaterile privind excluderea Greciei din zona monedei unice, relatează AFP.

"Apartenenţa la zona euro este irevocabilă", a declarat Annika Breidthardt, amintind că această regulă este înscrisă în Tratatul de la Lisabona, în "Articolul 140, paragraful 3".

"Nu vom face speculaţii şi scenarii care riscă să fie interpretate într-un context care nu va fi", a explicat un alt purtător de cuvânt, Margaritis Schinas.

Potrivit publicaţiei germane Der Spiegel, Guvernul Germaniei consideră inevitabilă excluderea Greciei din zona euro, în cazul în care partidul extremist Syriza va câştiga alegerile din 25 ianuarie. Aceste informaţii au suscitat controverse în Germania, unde sunt considerate modalităţi prin care Guvernul Angela Merkel exercită presiuni asupra alegătorilor greci.

Comisarul UE pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, le-a cerut pe 29 decembrie alegătorilor greci să susţină reformele favorabile creşterii economice.

"Grecii sunt liberi să ia decizii suverane privind Guvernul lor. În privinţa apartenenţei la zona euro, doar Grecia poate decide", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
CE,
GRECIA
/actualitate/comisia-europeana-despre-cazul-greciei-apartenenta-unei-tari-la-zona-euro-este-irevocabila-13749247
13749247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.