Comisia de Buget a Senatului a adoptat proiectul PNL pentru stoparea supra-impozitării part-time, în ciuda faptului că PSD s-a abţinut, anunţă Raluca Turcan.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 aprilie 2023 18 afişări

Comisia de Buget a Senatului a adoptat proiectul PNL pentru stoparea supra-impozitării part-time, în ciuda faptului că PSD s-a abţinut, anunţă Raluca Turcan.

„Comisia de Buget a Senatului a adoptat proiectul PNL pentru stoparea supra-impozitării part-time, în ciuda faptului că PSD s-a abţinut. Propunerea iniţiată de mine va intra la vot, în Senat, săptămâna viitoare. Supra-impozitarea contractelor part-time a fost decisă, în iulie, prin Ordonanţa 16” scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Deputatul PNL aminteşte că tuturor contractelor de două sau patru ore li s-au aplicat contribuţii ca pentru un contract full-time, de opt ore.

„Am atras atenţia atunci că măsura va creşte munca la negru, iar singurul beneficiu va fi că statul va încasa mai mulţi bani la bugetul de asigurări sociale. Vedem acum în raportul întocmit de Ministerul Finanţelor că doar 59% din persoanele care lucrau în sistem part-time au rămas în continuare pe acest tip de contract. 23,38% au optat numai pentru contracte full-time, iar 15,66% nu mai figurează cu contracte de muncă. Cel mai probabil s-au îndreptat către munca la negru”, încheie Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
impozitare,
part time

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.