Comenzile noi din industrie au crescut cu 8,1% în primele zece luni

Autor: Liviu Iancu Postat la 06 decembrie 2013 44 afişări

Comenzile noi din industrie în intervalul ianuarie-octombrie au urcat cu 8,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut, cele mai mari creşteri înregistrându-se în industria bunurilor de capital, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Comenzile noi din industrie au crescut cu 8,1% în primele zece luni

Au mai crescut, de asemenea, comenzile noi din industria bunurilor de uz curent (+5,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,0%). Scǎderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-4,4%).

Comenzile noi din industrie în luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 6,2%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+6,8%), în industria bunurilor de capital (+6,1%), în industria bunurilor de uz curent (+5,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,3%).

În octombrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, comenzile noi din industrie s-au majorat pe ansamblu cu 10,3%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+16,0%), în industria bunurilor de uz curent (+6,7%), în industria bunurilor intermediare (+3,4%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,7%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDUSTRIE,
COMENZI NOI,
/actualitate/comenzile-noi-din-industrie-au-crescut-cu-8-1-in-primele-zece-luni-11746186
11746186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.