Colapsul Uniunii Europene, nu dacă, ci când! Care sunt cauzele?

Postat la 11 octombrie 2016 359 afişări

Colapsul Uniunii Europene, nu dacă, ci când! Care sunt cauzele?

Toată lumea ştie că Uniunea Europeană a devenit o structură socială, politică şi culturală afectată de un ireversibil proces de disoluţie. Dar de ce s-a ajuns la acest deznodământ? Ce anume a determinat iminentul colaps al UE?

Înainte de orice, voi sublinia că proiectul denumit pompos „Europa Unită” nu a fost elaborat de experţi, ci de politicieni fără scrupule, aflaţi în slujba unor grupuri de interese oculte. Pentru că niciun expert în domeniul proiectării structurilor organizaţionale, un expert care îşi respectă condiţia, nu ar fi elaborat sau avizat un proiect suprastatal bazat pe o triplă liberalizare: libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor şi a capitalurilor.

Dar politicienii care au lansat cu mult tam-tam proiectul UE au speculat cu mult succes credulitatea, complexele şi nevrozele europenilor (mai ales ale celor din fostul bloc sovietic şi din fosta Iugoslavie) şi au marginalizat experţii şi liderii de opinie care au îndrăznit să spună că acest proiect este neviabil.

Aşa cum era de aşteptat, sutele de milioane de europeni care au pariat pe fiabilitatea Uniunii Europene au pierdut, iar finanţatorii oculţi ai acestui proiect au beneficiat de câştiguri exorbitante în materie de bani, putere şi influenţă. Cu toate acestea, polarizarea fără precedent a puterii şi a bogăţiei nu reprezintă cea mai nocivă consecinţă a instrumentalizării UE. În schimb, colapsul demografic, criza imigranţilor, falimentul fiscal al Zonei Euro şi divizarea politică şi culturală a UE reprezintă factorii disolutivi care au defectat „Europa Unită”.

Fără îndoială, colapsul demografic reprezintă cauza determinantă a disoluţiei UE. Pe de altă parte, faptul că „Europa Unită” a devenit, în ultimile decenii, o lume muribundă, nu în sens metaforic, ci în termeni reali, reprezintă cea mai tragică disfuncţie a UE. Astfel, dacă anulăm impactul migraţiei externe, putem observa cu uşurinţă că populaţia indigenă a UE a crescut, în perioada 1989–2016, cu doar 1,7%!

 Cu alte cuvinte, dacă liderii de la Bruxelles ar bloca în acest moment accesul imigranţilor din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia, atunci Europa Occidentală ar intra imediat în colaps demografic! În plus, trebuie menţionat că liberalizarea migraţiei în interiorul UE-ului a generat o tragică depopulare a Letoniei (–26,2%), Lituaniei (–21,8%), Bulgariei (–18,4%), Estoniei (–16,2%), României (–14,8%) şi Croaţiei (–12,2%).

Cititi mai multe pe www.banatulazi.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.