Colapsul Uniunii Europene, nu dacă, ci când! Care sunt cauzele?

Postat la 11 octombrie 2016 347 afişări

Colapsul Uniunii Europene, nu dacă, ci când! Care sunt cauzele?

Toată lumea ştie că Uniunea Europeană a devenit o structură socială, politică şi culturală afectată de un ireversibil proces de disoluţie. Dar de ce s-a ajuns la acest deznodământ? Ce anume a determinat iminentul colaps al UE?

Înainte de orice, voi sublinia că proiectul denumit pompos „Europa Unită” nu a fost elaborat de experţi, ci de politicieni fără scrupule, aflaţi în slujba unor grupuri de interese oculte. Pentru că niciun expert în domeniul proiectării structurilor organizaţionale, un expert care îşi respectă condiţia, nu ar fi elaborat sau avizat un proiect suprastatal bazat pe o triplă liberalizare: libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor şi a capitalurilor.

Dar politicienii care au lansat cu mult tam-tam proiectul UE au speculat cu mult succes credulitatea, complexele şi nevrozele europenilor (mai ales ale celor din fostul bloc sovietic şi din fosta Iugoslavie) şi au marginalizat experţii şi liderii de opinie care au îndrăznit să spună că acest proiect este neviabil.

Aşa cum era de aşteptat, sutele de milioane de europeni care au pariat pe fiabilitatea Uniunii Europene au pierdut, iar finanţatorii oculţi ai acestui proiect au beneficiat de câştiguri exorbitante în materie de bani, putere şi influenţă. Cu toate acestea, polarizarea fără precedent a puterii şi a bogăţiei nu reprezintă cea mai nocivă consecinţă a instrumentalizării UE. În schimb, colapsul demografic, criza imigranţilor, falimentul fiscal al Zonei Euro şi divizarea politică şi culturală a UE reprezintă factorii disolutivi care au defectat „Europa Unită”.

Fără îndoială, colapsul demografic reprezintă cauza determinantă a disoluţiei UE. Pe de altă parte, faptul că „Europa Unită” a devenit, în ultimile decenii, o lume muribundă, nu în sens metaforic, ci în termeni reali, reprezintă cea mai tragică disfuncţie a UE. Astfel, dacă anulăm impactul migraţiei externe, putem observa cu uşurinţă că populaţia indigenă a UE a crescut, în perioada 1989–2016, cu doar 1,7%!

 Cu alte cuvinte, dacă liderii de la Bruxelles ar bloca în acest moment accesul imigranţilor din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia, atunci Europa Occidentală ar intra imediat în colaps demografic! În plus, trebuie menţionat că liberalizarea migraţiei în interiorul UE-ului a generat o tragică depopulare a Letoniei (–26,2%), Lituaniei (–21,8%), Bulgariei (–18,4%), Estoniei (–16,2%), României (–14,8%) şi Croaţiei (–12,2%).

Cititi mai multe pe www.banatulazi.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.