Cognizant Softvision România, planuri de extindere a echipei cu până la 500 de angajaţi

Autor: Andra Stroe Postat la 13 septembrie 2019 188 afişări

Cognizant Softvision România, planuri de extindere a echipei cu până la 500 de angajaţi

Cognizant Softvision, lider global pe piaţa software, îşi dezvoltă operaţiunile din România, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluţii de dezvoltare şi transformare digitală utilizate de clienţi importanţi din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail, turism, precum şi alte industrii. Planurile de creştere a echipei vizează recrutarea a cel puţin 500 de profesionişti în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an, compania având în prezent, în România, o echipă formată din aproximativ 1.700 de profesionişti în domeniul IT.

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuieşte lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienţi precum Groupon, Macy’s şi Mozilla.

România este un hub al reţelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3000 de produse dezvoltate şi profesionişti în domeniul IT şi design care lucrează din 30 de studiouri prezente în 9 ţări, pe 5 continente.

Înainte de a fi achiziţionată de Cognizant în 2018, Softvision era o companie consacrată în România, fiind fondată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani. Lider global în piaţa software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16.13 miliarde de dolari. Achiziţia Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale şi un lider în dezvoltarea produselor software.

„România este un pol important de inovaţie digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design şi software din lume”, a declarat Malcolm Frank, preşedinte al Cognizant Digital Business.

„Planurile de extindere ne consolidează reputaţia, construită prin calitate, sustenabilitate şi o dezvoltare sănătoasă a business-ului în ultimele două decenii. Dezvoltăm unele dintre cele mai atrăgătoare produse software pentru companii de top din lume. Am contribuit la transformarea modului în care companiile concep, dezvoltă şi realizează business, prin software. În cadrul companiei noastre, cei mai talentaţi ingineri software îşi asumă provocări şi se dezvoltă, lucrând la proiecte care transformă multe industrii”.

Frank a adăugat: „Prin combinaţia metodologiei şi orientării către rezultate aflate în ADN-ul Softvision şi cunoaşterii profunde a industriei şi relaţiilor cu clienţi la scară globală ale Cognizant, putem ajuta clienţii să schimbe lumea. Împreună, inovăm continuu în domenii precum machine learning, inteligenţă artificială şi Internet of Things pentru a crea soluţii cu impact global”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltare,
soft,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.