Claude Moraes, şeful Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, denunţă "ingerinţe" în activităţile justiţiei din România

Postat la 10 ianuarie 2017 103 afişări

Claude Moraes, şeful Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, denunţă "ingerinţe" în activităţile justiţiei din România

Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, a exprimat "preocupare" în legătură cu presupusele "ingerinţe ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici" în activităţile justiţiei din România, relatează site-ul BusinessReview.eu.

"Un sistem judiciar puternic şi independent, corect faţă de toţi cetăţenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei", a declarat Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European.

"Activităţile de combatere a corupţiei nu trebuie să fie influenţate din punct de vedere politic, iar direcţia nu trebuie stabilită în funcţie de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice şi exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate", a adăugat Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic şi afiliat grupului PE Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (social-democrat, centru-stânga).

Un raport elaborat de Institutul britanic Henry Jackson Society a semnalat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare că serviciile de informaţii ar fi implicate în coordonarea unor activităţi anticorupţie în România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.