„Ciuperca neagra”, infectia care face ravagii in India, se extinde in toata lumea. Medicii sunt ingrijorati

Postat la 04 iunie 2021 470 afişări

„Ciuperca neagra”, infectia care face ravagii in India, se extinde in toata lumea. Medicii sunt ingrijorati

„Ciuperca neagră” - care afectează pacienţii infectaţi cu varianta indiană de coronavirus - a început să se răspândească în intreaga lume. Au fost identificat primul caz în Chile, după ce recent persoane din Uruguay şi Rusia au fost infectate.

Mucormicoza pare că se răspândeşte tot mai rapid la nivel global, fapt ce îi îngrijorează pe oficialii din Sănătate, relatează The Times.

„Cazuri de infecţii fungice au fost detectate încă de la începutul pandemiei, dar frecvenţa lor a crescut şi au apărut cazuri grave”, a transmis Societatea chiliană de Boli Infecţioase.

Săptămâna trecută, infecţia cu „ciuperca neagră” a fost identificată la bărbat de 50 de ani din Uruguay, care abia se vindecase de COVID.

Iar în urmă cu două săptămâni, Rusia a înregistrat cazuri de infecţie fungică, scrie stirileprotv.ro

Ce este „ciuperca” neagră

Mucormicoză este o infecţie fungică rară şi extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii şi, uneori, creierul.

Mii de cazuri de infecţie cu „ciupercă neagră” au fost raportate în India, în rândul pacienţilor care au avut COVID-19, mulţi dintre ei rămânând fără ochi. Medicii cred că infecţia fungică este foarte puternică în organismul pacienţilor slăbit de lupta cu coronavirusul.

„Ciuperca neagră” se dezvoltă pe mucegaiul găsit în medii umede precum solul sau compostul şi poate ataca căile respiratorii. Nu este contagioasă şi nu se răspândeşte de la persoană la persoană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
infectie,
extindere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.