Ciucă: Să ducem mesajul vaccinării până la cel care stă în faţa porţii sau pe o bancă în parc

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 decembrie 2020 59 afişări

Informaţiile despre vaccinarea anti-Covid trebuie să ajungă până la „cel care stă în faţa porţii sau pe o bancă în parc”, spune premierul interimar Nicolae Ciucă: „Succesul acestei campanii va depinde în foarte mare măsură de modul în care vom comunica”.

Ciucă: Să ducem mesajul vaccinării până la cel care stă în faţa porţii sau pe o bancă în parc

La şedinţa de Guvern de joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pe 21 decembrie Agenţia Europeană a Medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti-Covid, urmând ca în România să ajungă o primă tranşă simbolică de 10.000 de doze.

Cele 10.000 de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecţioase „care au fost în prima linie şi vor fi ultimele care vor ieşi din această luptă”.

De asemenea, a spus Tătaru, se lucrează la etapa de comunicare: „Se face la nivel de fiecare grupare populaţională, începând cu corpul medical. Sunt în acest moment în desfăşurare acele conferinţe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea şi suportul lor în această activitate, pentru a înţelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, efectele secundare, imunizarea şi când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populaţional”.

„Într-o primă etapă, îl luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unităţile publice şi private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităţilor medicale. În Bucureşti sunt 32 de astfel de unităţi medicale care vor fi centre de vaccinare”, a spus Tătaru.

Premierul interimar i-a replicat că vrea să se oprească asupra unui aspect cât se poate de relevant: găsirea de soluţii la comunicare.

„Succesul acestei campanii va depinde în foarte mare măsură de modul în care vom comunica şi modul în care, aşa cum spunea cineva ieri, vom reuşi să ajungem să ducem mesajul la cel care stă în faţa porţii sau pe o bancă în parc să înţeleagă şi să aibă tot ceea ce ţine de informaţiile necesare să poată să ia această decizie”, a afirmat Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
tătaru,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.