Ciucă refuză să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat privitoare la Bode: există justiţie

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 ianuarie 2023 17 afişări

Ciucă refuză să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat privitoare la Bode: există justiţie

Nicolae Ciucă, premierul României şi liderul PNL, a refuzat să se pronunţe în cazul acuzaţiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiţie în România, a spus Ciucă.

Declaraţiile au fost făcute luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

„Există justiţie în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanţei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (...) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
lucian bode,
plagiat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.