Cîţu: Nouă companii şi două institute în grupul de lucru al CE pentru creşterea producţiei de vaccin

Autor: Laura Buciu Postat la 03 aprilie 2021 44 afişări

Cîţu: Nouă companii şi două institute în grupul de lucru al CE pentru creşterea producţiei de vaccin

România este reprezentată de nouă companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19, anunţă, sâmbătă, premierul Florin Cîţu.

Cele nouă companii şi două institute din România care sunt în grupul de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-10 participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile, potrivit premierului Florin Cîţu.

„Pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie”, spune premierul Florin Cîţu.

Potrivit lui Cîţu, una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Reaşezăm România pe drumul cel bun şi reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desfiinţat şi îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, mai spune Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.