Cîţu, despre preţurile la energie: Reglementarea, plafonarea nu rezolvă problema, ci o ascunde

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 februarie 2022 21 afişări

Cîţu, despre preţurile la energie: Reglementarea, plafonarea nu rezolvă problema, ci o ascunde

Reglementarea şi plafonarea preţurilor la energie nu rezolvă problema, ci o ascunde, spune liderul PNL, Florin Cîţu: „Bagi gunoiul sub preş, dar nu înseamnă că a dispărut, ci apare în altă parte”. El propune un acord transpartinic pentru investiţii în sistemul energetic.

„Înţelegerea a fost că atunci când guvernul are soluţiile pregătite vine şi le prezintă. Nu a fost niciun deadline. Am văzut în spaţiul public şi în acest context economic trebuie să fim foarte atenţi - reglementare, plafonare... toate aceste intervenţii nu rezolvă problema preţurilor, nu rezolvă nimic, ci ascunde. Bagi gunoiul sub preş, dar nu înseamnă că a dispărut, ci apare în altă parte”, spune Florin Cîţu, întrebat de ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a prezentat propunerile pentru limitarea preţurilor la energie.

Liderul PNL afirmă că singura soluţie pe termen lung o reprezintă „investiţia, extinderea pieţei şi o ofertă mai mare”.

„Aici e nevoie de un acord transpartinic - îi invităm şi pe cei de la USR, dacă doresc să vină - în care să ne asigurăm că în fiecare an investim un anumit procent din PIB în energie, dacă vrem să facem sistemul energetic până în 2026. Dacă nu, vom face tot felul de chestii pe termenscurt, îi amăgim pe oameni, dar nu sunt soluţii pe termen lung”, adaugă Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
citu,
energie,
refuz,
preturi,
rezolvare,
ascundere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.