Cîţu, despre buget: E concentrat pe investiţii, care forţează reforma

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 februarie 2021 25 afişări

Cîţu, despre buget: E concentrat pe investiţii, care forţează reforma

Bugetul este concentrat pe investiţii şi forţează reforma în administraţia publică centrală şi locală, spune premierul Florin Cîţu, care respinge ideea unui buget al austerităţii: „ Această noţiune că e un buget mic este falsă şi nu e susţinută de date”.

„Este un buget concentrat pe investiţii şi un buget care forţează reforma în administraţia publică centrală şi locală, de aceea prefer să iasă din Parlament aşa cum a fost aprobat de Guvern”, spune Florin Cîţu.

Premierul spune că bugetul pe 2021 nu este mic.

„Avem un buget cu cheltuieli mai mari decât anul trecut. Nu avem cum să spunem că este un buget mic. Banii pe care îi avem au fost împărţiţi în toate ministerele, pe proiecte de priorităţi. (...) Fiecare minister a avut anul trecut cheltuieli suplimentare cu pandemia, iar unele nu se mai regăsesc anul acesta. Este un buget mai mare decât anul trecut, deficitul în scădere, dar sunt 80 de miliarde de lei bani pe care îi punem în economie. Această noţiune că e un buget mic este falsă şi nu e susţinută de date”, conchide Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
citu,
buget,
investitii,
reforma,
refuz,
administratie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.