Cîţu: Ar trebui să ne gândim ca societate - cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceeaşi de 30 de ani de zile?

Autor: Mediafax Postat la 25 februarie 2021 115 afişări

Cîţu: Ar trebui să ne gândim ca societate - cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceeaşi de 30 de ani de zile?

Anul acesta nimeni nu este dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile şi aceleaşi salarii ca în 2020, spune premierul Florin Cîţu, ca reacţie la ameninţările sindicatelor că vor prelungi programul de proteste.

„În 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, când a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susţină salariilor celor din sectorul public, sectorul public a primit creşterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nimeni nu este dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile şi aceleaşi salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, afirmă Florin Cîţu.

El ridică şi problema liderilor de sindicat, „aceiaşi de 30 de ani”.

„Ar trebui să ne gândim ca societate - cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceeaşi de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Ar trebui să ne gândim cum se funcţionează lucrurile şi poate în acest dialog social ne întrebăm cum ajung acolo”, conchide premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
bugetari,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.