Cipru pregăteşte măsuri pentru a bloca ieşirea de capital din ţară

Postat la 21 martie 2013 14 afişări

Parlamentul Cipriot pregăteşte o lege al cărei scop va fi să oprească ieşirea de capital din ţară, în contextul negocierilor pentru stabilizarea finanţelor ţării şi după respingerea taxei pe depozite bancare, condiţie impusă de zona euro în schimbul unui pachet de împrumuturi externe.

Legislaţia pentru impunerea unor restricţii mai puternice la ieşirile de capital din ţară precum şi noi reguli de insolvenţă a băncilor vor fi supuse votului Parlamentului joi, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Noile reguli sunt necesare înainte de redeschiderea băncilor, programată pentru marţi.

Băncile din Cipru au rămas închise în această săptămână, după ce statele din zona euro au anunţat sâmbătă că Cipru trebuie să strângă fonduri proprii de 5,8 miliarde de euro din taxarea depozitelor din băncile locale, pentru a primi un pachet de împrumuturi de 10 miliarde de euro.

Planul a indignat populaţia şi a fost respins marţi seara de Parlament.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cipru,
măsuri,
ieşire,
capital
/actualitate/cipru-pregateste-masuri-pentru-a-bloca-iesirea-de-capital-din-tara-10681451
10681451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.