Ciolacu vrea învăţământ dual: Până să comasăm alegeri, să comasăm efortul dintre stat şi privat

Autor: Laura Buciu Postat la 08 februarie 2024 28 afişări

Premierul Marcel Ciolacu propune mediului de afaceri un program naţional pentru extinderea învăţământului dual, pentru a veni în sprijinul companiilor care se confruntă cu deficitul forţei de muncă.

Ciolacu vrea învăţământ dual: Până să comasăm alegeri, să comasăm efortul dintre stat şi privat

Marcel Ciolacu a spus, în debbutul şedinţei de guvern de joi, că o prioritate a Guvernului, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori – atât români, cât şi străini – este să găsească soluţii pentru deficitul forţei de muncă.

„Este o problemă structurală a economiei şi de aceea voi propune mediului privat un program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca în următorii 5 ani să avem 50 de mii de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de 5 ori mai mult decât acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că pentru acest lucru se va întâlni săptămâna viitoare cu patronatele din Confederaţia Concordia şi cu Consiliul Naţional al IMM-urilor, astfel încât să poată fi concretizat un pachet de măsuri pentru firmele româneşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
învăţământ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.