Ciolacu: Se pierde 1 miliard de lei din cauza atacării la CCR a măsurilor fiscale

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 octombrie 2023 38 afişări

Ciolacu: Se pierde 1 miliard de lei din cauza atacării la CCR a măsurilor fiscale

Atacarea la CCR a proiectului cu măsuri fiscale asumat de Guvern în Parlament este un „atac” ipocrit, din cauza căruia România pierde 1 miliard de lei, spune premierul Marcel Ciolacu. 

Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, dacă are probleme similare cu ministrul Finanţelor, care spunea că nu doarme noaptea din cauza deficitului bugetar.

„Sunt foarte multe de acoperit din funcţia de prim-ministru. Ministrul de Finanţe este un om foarte, foarte responsabil şi încercăm împreună să găsim soluţiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. Adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam din reorganizare şi combaterea evaziunii”, a spus prmeierul.

Potrivit acestuia, este vorba de aproximativ 1 miliard de lei.

Întrebat ce va face dacă CCR va declara neconstituţional proiectul, Ciolacu a răspuns: „Vom vedea dacă se întâmplă acest lucru, o să grăbim, avem şi acest scenariu făcut”.

USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea măsurilor fiscale, prin angajarea răspunderii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
măsuri fiscale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.