Ciolacu respinge varianta de a susţine un guvern minoritar PNL: Nu e o catastrofă să avem anticipate

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 iunie 2021 28 afişări

PSD nu va susţine un guvern mioritar PNL, spune Marcel Ciolacu: „Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate”.

Ciolacu respinge varianta de a susţine un guvern minoritar PNL: Nu e o catastrofă să avem anticipate

„PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, îl vedeţi pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis - n.r.), pe Sorin (Grindeanu - n.r.) că vom susţine vreodată să rămână Raluca Turcan, să rămână dl. Cîţu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Când avem o Românie normală, aşa a promis dl. Iohannis, şi încalci spiritul Constituţiei şi iei dreptul celor care au câştigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ţi asumi şi consecinţele. Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem şi alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament şi modificate... PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă social-democraţii ar putea susţine un guvern minoritar PNL.

Referitor la viitorul preşedinte al PNL, Cioacu a spus că „oricare dintre ei câştigă (Ludovic Orban sau Florin Cîu - n.r.) este la fel de dăunător pentru România şi fiecare şi-a demonstrat capacitatea administrativă”.

Liderul PSD se arată încrezător în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură.

„Este pentru prima dată când are şanse o moţiune de cenzură la numai şase luni de la alegerile generale. Noi vrem să avem un suport şi de la partenerii sociali. O moţiune de cenzură nu o considerăm numai o luptă politică, ci şi un instrument cu partenerii sociali pentru a vedea unde s-a greşit. (...) Suntem pregătiţi să preluăm o eventuală guvernare”, conchide liderul social-democrat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
guverare,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.