Ciolacu, noi măsuri pentru pensionari

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 ianuarie 2024 71 afişări

Premierul Marcel Ciolacu anunţă o hotărâre de Guvern prin care cresc atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât şi suma alocată acestora. Totodată, ar putea urma plafonarea preţurilor la produsele de bacă cel puţin până în primăvară.

Ciolacu, noi măsuri pentru pensionari

„Nu îi uităm nici pe pensionari. După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură aşteptată de aceştia. Aprobăm o hotărâre de Guvern prin care majorăm atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât şi suma alocată acestora”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, vor fi 135.000 de bilete asigurate prin Casa Naţională de Pensii, faţă de 120.000 anul trecut.

Suma alocată creşte în acest an de la 300 la 400 de milioane de lei.

„Săptămâna viitoare vreau să discut şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Pentru pensionari şi nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populaţiei”, a adăugat premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
pensionari,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.