Ciolacu:Mulţi dintre cei cărora acum 34 de ani le-au sângerat rănile aşteaptă să li se facă dreptate

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 decembrie 2023 41 afişări

„Mulţi dintre cei cărora în urmă cu 34 de ani le-au sângerat rănile aşteaptă încă să li se facă dreptate”, arată premierul Marcel Ciolacu în mesajul de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România şi de Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

Ciolacu:Mulţi dintre cei cărora acum 34 de ani le-au sângerat rănile aşteaptă să li se facă dreptate

„Revoluţia Română din Decembrie 1989 a fost momentul în care idealul libertăţii a învins teroarea puternic instaurată în rândul populaţiei. Românii au înfruntat cu mult curaj şi hotărâre regimul comunist, unii dintre ei, cu preţul vieţii, pentru a-şi redobândi drepturile şi libertăţile fundamentale. Strigătul timişorenilor împotriva dictaturii comuniste, mai puternic decât gloanţele, a răsunat în mai multe oraşe din România. Oameni din toate colţurile ţării au ieşit să îşi ceară dreptul la o viaţă mai bună, iar dorinţa de libertate a înfruntat răspunsul violent al comuniştilor”, transmite prim-ministrul.

Premierul adaugă că „avem datoria morală faţă de toate victimele inocente care şi-au pierdut viaţa şi faţă de cei care, la Revoluţia de la 1989, s-au jertfit în numele unui ideal, să nu permitem distorsionarea faptelor trecutului. Mulţi dintre cei cărora în urmă cu 34 de ani le-au sângerat rănile aşteaptă încă să li se facă dreptate. Ei şi întreaga societate românească trebuie să cunoască adevărul istoric pentru a înţelege trecutul. Iar pentru a ne proiecta corect viitorul, este nevoie să educăm tinerele generaţii în spiritul libertăţii, toleranţei, conştiinţei democratice şi combaterii tendinţelor extremiste şi xenofobiei”.

Ciolacu susţine că tinerii care anul viitor vor merge prima dată la vot trebuie să ştie că au acum „această libertate pentru că o mână de curajoşi din generaţia părinţilor lor au înfruntat gloanţe în urmă cu 34 de ani. Exprimarea liberă a opiniilor, opţiunea dialogului, fireşti şi necesare într-o democraţie, nu ar fi fost posibile fără înlăturarea regimului comunist opresiv. Libertatea, o componentă firească a societăţii noastre, trebuie, însă, protejată permanent pentru memoria trecutului şi siguranţa viitorului european al României”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
mesaj,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.