Ciolacu: Liberalizarea preţurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 august 2022 29 afişări

Ciolacu: Liberalizarea preţurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie

Liberalizarea preţurilor la energie a fost cea mai mare tâmpenie, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El cere reglementarea preţurilor la energie. „Pe zona clasică e exclus să nu se vină cu o reglementare”, punctează Ciolacu.

„Acea liberalizare a preţurilor în energie a fost o tâmpenie făcută, nu că nu ar fi fost necesară, dar trebuia să gândeşti anumiţi paşi, să gândeşti un astfel de fenomen. Dacă la gaze suntem aproape acoperiţi cu consumul şi prin deschiderea unor noi capacităţi, la energie electrică suntem descoperiţi cu aproape 15%”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă însă că „nu se pune problema să rămânem fără energie”, fiind interconectaţi cu Europa.

„Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă pe această ordonanţă de urgenţă şi în acest moment există 2-3 variante pe care o să le discutăm în cvoaliţie. Nu putem aloca 3% din PIB speculei, fiindcă e o speculă, din energie. Adică nu putem aloca bugetul din Sănătate sau de la Învăţământ. Momentan avem compensare. În aceast moment, această compensare trebuia să fie pe o anumită perioadă şi Ministerul Energiei să vină cu o soluţie. (...) Trebuie, pe zona casnică, o reglementare a preţului, mai ales că putem acoperi din producţia proprie, unde statul este majoritar în aceste companii. (...) Din punctul meu de vedere, cea mai mare urgenţă acum este să găsim soluţiile pe zona de energie, predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puţin până în 2025. Pe zona clasică e exclus să nu se vină cu o reglementare”, adaugă liderul PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
reglementare preţuri,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.