Ciolacu îi cere ministrului Burduja să „se uite cu atenţie” la ce se întâmplă cu preţul la gaze

Autor: Laura Buciu Postat la 08 decembrie 2023 37 afişări

Premierul Marcel Ciolacu a spus, vineri, că a observat că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile la gaze şi îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja să „se uite cu atenţie” la acest fenomen.

Ciolacu îi cere ministrului Burduja să „se uite cu atenţie” la ce se întâmplă cu preţul la gaze

În prima şedinţă de guvern după întoarcerea din Statele Unite ale Americii, premierul Marcel Ciolacu a spus că s-a reuşit să se seteze premisele pentru ca România să devină un hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei.

În plus, spune premierul, există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale, iar interesul strategic al SUA faţă de zona Mării Negre înseamnă şi o şansă enormă de dezvoltare pentru Portul Constanţa. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunităţi fără precedent.

În acelaşi timp, Ciolacu a anunţat că vineri se alocă sumele necesare în vederea bunei funcţionări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

În paralel, îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să „se uite cu atenţie” la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze.

„Am văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că nu se resimt în facturile populaţiei, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferenţa faţă de preţul plafonat! Vă rog să verificaţi situaţia. Sper că şi ANRE se va sesiza”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
burduja,
gaz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.