Ciolacu: Avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană

Autor: Laura Buciu Postat la 20 septembrie 2023 55 afişări

Ciolacu: Avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, de 10% din PIB, a spus, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, întrebat, într-o conferinţă de presă, despre creşterea impozitului pe veniturile nedeclarate, din proiectul de măsuri fiscale.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat câţi bani crede că va aduce la buget măsura de creştere a impozitului pe veniturile nedeclarate până la 70%, prevăzută în proiectul de măsuri fiscale pus în transparenţă decizională.

„Trebuie să avem o combatere a evaziunii. Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea. Nu este singura măsură. Sunt foarte multe măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că situaţia trebuie să intre pe un făgaş normal şi nimeni să nu se mai „joace” cu evaziunea fiscală şi traficul de droguri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evaziune,
ue,
ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.