Ciolacu, apel către profesori: E nevoie de implicare în clasă, nu la meditaţii

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 septembrie 2023 24 afişări

Premierul Marcel Ciolacu spune, marţi, despre profesori, că „simpla prezenţa în clasă nu este suficientă!”: „Este nevoie de implicare, în clasă, nu la meditaţii”. El cere profesorilor „să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă”.

Ciolacu, apel către profesori: E nevoie de implicare în clasă, nu la meditaţii

„Cred că mă cunoaşteţi deja. Sunt omul care îşi respectă promisiunile. Am discutat cu profesorii, atunci când îşi strigau nemulţumirile în stradă. Împreună, am găsit soluţiile corecte nu doar pentru a reda demnitatea acestei profesii, dar şi pentru a recompensa la adevărata valoare munca depusă în formarea noilor generaţii. Statul, prin guvernul pe care îl conduc, a înţeles foarte bine cât de importantă este Educaţia dacă vrem să avem un viitor. Dacă vrem ca România să crească în continuare. De aceea, investiţiile masive în infrastructura şcolară şi în procesul didactic, asigurarea accesului pentru toţi elevii, extinderea sistemului de învăţământ tehnologic dual au fost prioritare pentru noi”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că aşteaptă şi de la reprezentanţii sistemului de Educaţie să întoarcă tot acest efort.

„Nu pentru mine, Marcel Ciolacu, nu pentru Guvernul pe care pentru moment în conduc, ci pentru tinerii români! Simpla prezenţa în clasă nu este suficientă. Este nevoie de implicare - în clasă, nu la meditaţii! – şi de îndrumare a tinerilor astfel încât, inclusiv din şcoală, aceştia să plece cu baze solide de cunoştinţe şi cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile, sunt perfect conştient şi de limitările existente încă în sistemul nostru de învăţământ. Le cer însă profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă! Şi nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi... performanţa. Profesorii care muncesc, care îşi fac corect meseria, trebuie şi vor fi răsplătiţi”, încheie Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
profesori,
meditaţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.