Ciolacu: Adoptarea salariului minim european, proiect susţinut de PSD, este o mare victorie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 septembrie 2022 164 afişări

Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susţinut intens de PSD, este o mare victorie, afirmă liderul social-democrat, Marcel Ciolacu: „Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim. Asta spune şi UE, nu doar PSD”.

Ciolacu: Adoptarea salariului minim european, proiect susţinut de PSD, este o mare victorie

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susţinut intens de PSD, este o mare victorie pentru toţi acei oameni care muncesc din greu şi care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectaţi de criza economică şi de cea de pe piaţa energiei”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că este un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie, inclusiv prin scutirea de taxe şi contribuţii a 200 de lei, propunere cu care va merge în Coaliţie.

„Este extrem de clar acum că trebuie să creştem salariul minim. Asta spune şi UE, nu doar PSD”, încheie Ciolacu.

Parlamentarii Uniunii Europene au adoptat miercuri o nouă legislaţie menită să garanteze salarii minime "decente" pentru lucrătorii din cele 27 de state membre.

Votul - cu 505 voturi pentru, 92 împotrivă şi 44 de abţineri - a avut loc în contextul în care inflaţia şi facturile la energie au crescut vertiginos şi multe gospodării supravieţuiesc de pe o lună pe alta, potrivit AP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
salariul minim european,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.