LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Cum ne protejăm locuinţele de atacurile invizibile?

Cine sunt românii care vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 ianuarie 2023 25 afişări

Cine sunt românii care vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie

Românii care deţin mai mult de o locuinţă vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie, pentru că perioada 16-31 decembrie 2022 nu este acoperită de ordonanţa de urgenţă dată pe final de an, arată liderii USR.

„Românii care deţin mai mult de o locuinţă vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie, pentru că perioada 16-31 decembrie 2022 nu este acoperită de ordonanţa de urgenţă dată pe final de an. Cu alte cuvinte, pentru ultimele două săptămâni din anul trecut plafonarea preţurilor la energie ar urma să se facă doar pentru un loc de consum. În plus, din cauza aberaţiei legislative PSD-PNL, vor fi, din nou, facturi emise cu întârziere, ceea ce îi va afecta tot pe români. O nouă dovadă de incompetenţă din partea coaliţiei PSD-PNL. După ce a pus mii de români pe drumuri pentru a depune declaraţii ca să beneficieze de plafonarea preţurilor la energie, Guvernul Ciucă nici măcar nu a reuşit să corecteze nedreptatea în timp util”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Liderii USR arată că Ordonanţa de Urgenţă 192 din 28 decembrie 2022, care a eliminat declaraţia pe proprie răspundere pentru românii care au mai mult de o locuinţă şi care a extins plafonarea la toate locurile de consum, se aplică de la 1 ianuarie 2023, dar pânăatunci a produs efecte Legea 357/2022 privind plafonarea preţurilor la energie, intrată în vigoare în 16 decembrie 2022: „Cu alte cuvinte, în perioada 16-31 decembrie 2022, plafonarea se aplică doar pentru un loc de consum (domiciliu/reşedinţă)”.

„Dacă românii ar fi primit 100 de lei de fiecare dată când PSD şi PNL modifică legea privind plafonarea/reglementarea preţurilor la energie probabil că ar fi avut suficienţi bani să plătească fără probleme majorările de preţuri. Din păcate, consumatorii români trebuie să suporte incompetenţa «specialiştilor» din PNL şi PSD fără să fie despăgubiţi. Practic, deşi au eliminat declaraţia pe proprie răspundere pentru cei care deţin mai multe locuri de consum, pe care de altfel noi am semnalat-o încă din timpul dezbaterilor în Parlament, au făcut-o cu întârziere de la 1 ianuarie 2023. Astfel, cei cu mai multe locuri de consum vor suporta un preţ majorat pentru perioada 16 decembrie – 31 decembrie 2022, din cauză că ministrul Energiei a dormit în papuci. Atunci când nu ştii ce vrei să faci şi modifici o lege de şase ori în mai puţin de un an înseamnă că fie nu îţi pasă de oameni, fie eşti incompetent, fie te numeşti Virgil Popescu”, declară Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

„Aberaţia legislativă PSD-PNL va determina probleme şi furnizorilor în emiterea facturilor, astfel că românii care deţin mai mult de o locuinţă se vor trezi cu facturi şi mărite, şi venite cu întârziere”, se menţionează în finalul comunicatului..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
facturi,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.